Kultur i juli 2015

Sommaren 2015 hålls inte någon Geta Poesi och Visa festival. Istället bjuder vi i juli på vis- och poesiprogram vid tre olika tillfällen och platser i Geta.
 Lördagen den 18 juli kl. 20:00 konsert i Geta kyrka med Noratrion
“Kaffe, kattfot och bittra ting”noratrion

Vi är glada att kunna erbjuda en favorit i repris. Noratrion kommer från Nora i Högakusten, Ångermanland och består av Klas Norberg (sång, gitarr), Erik Eurenius (kontrabas), Jesper Norberg (piano, dragspel). Noratrion har spelat tillsammans sedan 2004 men det var först våren 2009 som trion började med sitt projekt att tonsätta dikter och texter från sin hemort Norabygden.

Sommaren 2010 spelade de på vår festival och succén var ett faktum. Sedan dess har deras framgångar krönts med konserter och inspelningar samt strålande recensioner: “Historierna är nästan lika äventyrliga som hos Taube” – Lira

“Jag får till och med associationer till Johansson och Riedel i klassikern ” Jazz på svenska” från 1964 – och det är inte dåligt.” –TÅ

Läs mer om  Noratrion på hemsidan www.noratrion.se

3rikssonLördagen den 11 juli kl 13 bjuder vi in till en kultureftermiddag på Kulturarvsstugan. Katarina Gäddnäs berättar om Valdemar Nyman under rubriken “Bland knäppbaggar och fjädervall”, Martin Enckell presenterar sin nya diktsamling “…för den avgrund som är vår moder” och 3riksson spelar svängig folkmusik.

 

 

Söndagen den 5 juli kl 14.00 är ni välkomna till  Enebo café och ett program vi kallat  ”Vid havets rand” – shanties och sjömanssånger till kaffet. Artisterna ni träffar här är Anna Cornish och Pete Truin samt Fred Lane, vilka besöker Åland med anledning av Baltic Shanty Festival. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda vår publik dessa internationellt erkända artister inom shantygenren.

Pete Truin Pete Truin och Anna Cornish inledde sitt musikaliska samarbete med utgångspunkt i sin ömsesidiga strävan att utforska den rika folkliga sångskatten från de brittiska öarna. Deras kraftfulla röster i kombination med Petes gitarrspel skapar ett rikt sångligt landskap. De kommer att fylla era hjärtan med nostalgi från en svunnen tid fylld av olycklig kärlek, utblottade sjömän, svekfulla smeder, sturska valfångare och förtvivlade skräddare.

Fred Lane

Fred Lane är från Manchester. Han flyttade till Stockholm 1970 och har en bred repertoar av visor på både svenska och engelska. Fred har i många år sjungit shanties för och med skolbarn och andra – inte minst på visfestivaler och sjöfartsmuséer. Mer om Fred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>