Medverkande

Folk utan dräkt

Victoria Lindqvist och Linda Sundberg, båda folksångare i både sånggruppen Trio Systrafolk och duon Folk Utan Dräkt. Med Trio Systrafolk har de turnérat omkring i Åbolands skärgård de senaste somrarna och spridit folksångs-skatter från de trakterna i ny tappning. Folk Utan Dräkt har i sin tur tagit sig an den rika erotiska nordiska folksångstraditionen och fått mycket uppmärksamhet i media som en både banbrytande och tabukrossande duo. Att sjunga ut sånger om tabubelagda ämnen kan vara både kraftgivande och förlösande. På Geta Poesi och Visa bjuder de på lite av varje, med det övergripande temat Kärlek – kärlek till sig själv, med hull och hår, och kärlek människor emellan med allt vad det kan innebära.

Om Folk utan dräkt

Robert Enckell

press_Robert_Enckell_1-624x612

Robert Enckell, född 1959, är en finlandssvensk skådespelare. Tillsammans med skådespelarna Johan Storgård och Mats Långbacka startade Enckell teater Viirus år 1987 i Helsingfors. Sedan dess har han spelat på alla finlandssvenska scener, och många andra scener, i filmer och program.

Robert är sommargetabo på Dånö Gamlan sedan barnsben.

 

Dan Fägerquist och Kråkorkestern

Under 2019 gör den svenske sångaren Dan Fägerquist en stor turné med sina egna sånger. Fägerquist har tidigare släppt två skivor med den ryske vissångaren Vladimir Vysotskijs texter och gjort flera rosade turnéer i Norden och Europa. Med den nystartade KRÅKORKESTERN släpper han nu sin egen musik på sitt eget vis men med en ton som minner om de verkligt stora.

 

Karin Hans-Ers

karin hans ersKarin Hans-Ers uppvuxen i Grytnäs utanför Avesta. Studerade klassisk violin på Musikkonservatoriet i Falun, därefter studier vid musiklärarutbildningen på Ingesunds Musikhögskola. Flyttade, efter två år som violinist, först i Svenska kammarorkestern, Örebro och sedan Norrköpings symfoniorkester, till Bollnäs, och har sedan dess (24 år) undervisat på musiklinjen vid Bollnäs folkhögskola, i huvudsak fiol på klassiska linjen. Började för fyra år sedan att skriva visor, framträda med dessa. Spelade i April 2014 in en skiva, ”En prästdotters bekännelser”. Våren 2019 vann hon Vis-SM med visan “Elegi”

Joakim Simonsson

Joakim SimonssonPianist, kompositör, arrangör och bandledare. Född och uppvuxen i Umeå men numera bosatt strax utanför Bollnäs i Hälsingland. Joakim studerade på jazzmusikerprogrammet vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm mellan 2004-2008. Med sina grupper Open Trio och The Country har han spelat in fem skivor och turnerat i Sverige, Tyskland, Polen och England. Joakim är också huvudlärare i jazzpiano vid Bollnäs folkhögskola.

Tillsammans med Karin finns han med på scenen, i studion och i låtskrivandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>