1996 – pressklipp


Pressklipp:
“Diktonius i ord och ton – Dånö museum”.

”Låt mig först konstatera – ni borde ha varit där! Och .. med hälsning till kulturarbetarna i Geta.. dra till staden i höst och ge programmet i repris. För vi bjöds på en diktatonisk vandring tillsammans med poeten, en personligt guidad resa i tid och rum …Och sannerligen, kom inte en ladusvala glatt kvittrande från Dånöviken, höjde sig över vägen, gled in mellan askarna och korsade tunet med en solstrimma från nordväst spelande i blåsvarta fjädrar. Diktonius hade fått sina vingar.”
Göran Andersson i Nya Åland måndagen den 1 juli 1996
Visor och poesi som lever – Bolstaholms gård

”Himlen är nästan molnfri nu. Bara höga, tunna cirrusmoln indikerar en kommande måndag, en vardag med lågtryck och regn. Men här är det högtryck och lyskraft! Åter har Geta poesi & visdagar haft tumme med vädret, hämtat hit stora underhållare och i år även en ljudanläggning av toppklass. Till och med den grälande gråsparvsflocken i buskaget bakom ’scenen’ hamnar i bakvattnet!”
Göran Andersson i Nya Åland måndagen den 1 juli 1996

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>