Artister 2017

Lördag 1 juli kl 19.00

”Ja, inte e de roligt” – Uppsluppet och lite vågat med trubadurerna Ika och Pigge Svenskberg. Plats: Norsträsk. Intr. 15 euro

DSC_0304 (2)Trubaduon Ika och Pigge Svenskberg har satt kaffet i vrångstrupen på publiken sedan 2005.

Innan det hade Pigge allena spelat mer eller mindre fula visor samt get ut CDn “ Tänker du aldrig bli vuxen”. Duons visitkort är finurliga och småfräcka visor på ”renär västnylenskär” dialekt. Skrattsalvorna brukar eka och det har hänt att folk kissat ner sig i gapflabbattackerna.
Pigge har dessutom tagit hem finska mästerskapet i nyskrivna snapsvisor.
Två gemensamma CDn har duon get ut: ” Voj vitsiga Västnyland” samt ”Ja inte är det roligt”.

Några presscitat:

Hangötidningen: Deras humoristiska nummer hörde till de mest uppskattade under kvällen och belönades med rop på extranummer. Och inte att undra på då parets samspel på scen var fenomenalt och Ika Svenskbergs mimik utgjorde pricken över i:et.

HBL: Svenskbergs visa om karriären som porrstjärna möttes med jubel och många i publiken förundrade sig över var och när den tidigare blyga ekenäsparveln vuxit till sig och skaffat scenvana. Skratt bland i synnerhet den kvinnliga publiken lockade Pigge fram när han berättade att de kvinnor som följer honom med hem blir bjudna på iransk kaviar och Gula änkan.Och visan om loppan Fjodors avhopp hör definitivt till de härsknaste som sjungits under visfestens historia.

Västra Nyland: Pigge och Ika Svenskberg är, som bekant, en underhållande, rolig duo! Man börjar le redan innan de börjar sjunga, och funderar vad de har hittat på denna gång. Vi fick höra vitsiga texter till Du ska få min gamla cykel när jag dör, och ett Äktenskapspotpurri som fick publiken att brista i skratt i jämna mellanrum.Så ska man avsluta en viskväll med skratt och gott humör.

Mera om Ika och Pigge på www.pigge.fi

Lördag 16 juli kl 14.00

”Visdomsord med gröna sidan upp” Ett program med tolkningar av Hasse och Tages finurliga sånger och tänkvärda texter. Ett program, en minneskavalkad och en hyllning till Hasse och Tage!

Gruppen HARP består av Getabördige Hanna Navier med musikerna Andreas Persson, Rasmus Holmberg och Pål Norman, som tolkar Hasse och Tages finurliga sånger och tänkvärda texter.

Med projektet vill gruppen påminna om HasseåTages storhet som textförfattare, samhällsdebattörer och sångskattsskapare. Det blir både humor, politik och riviga revysånger. Som Tage Danielsson själv sade: ”Den som inte har humor har jag svårt att ta på allvar…”

Eftermiddagskonsert på Enebo Café söndagen den 16 juli klockan 14.
Välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *